
کارگاه منطقه ای حمایت های روانی اجتماعی در بلایا و حوادث غیر مترقبه در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۱۰ و ۱۱ بهمن ماه سال جاری در سالن کنفرانس مرکز همایش های دانشگاه دامغان، توسط مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه و با حمایت اداره کل مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان برگزار گردید.
در این کارگاه دو روزه جمعی از مشاوران، روانشناسان و مددکاران مراکز مشاوره دانشجویی دانشگاه های منطقه ۹ کشور شامل استان های سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسانی جنوبی حضور داشتند. دکتر علی بهرام نژاد، مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و علی اسدی، معاون مدیر کل دفتر سلامت روانی-اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت مدعوین و مدرسان این کارگاه بودند.
این کارگاه با هدف تربیت و آموزش افراد برگزار شد تا در هنگام بروز بلایا، حوادث غیرمترقبه و شرایط بحرانی بتوانند ورود نمایند و با اقدامات به موقعی که در زمینه جسمی، روانی و اجتماعی صورت می گیرد از آسیب های بیشتر جلوگیری و پیشگیری کنند.
در این کارگاه دو روزه، استراتژی های اداری و آموزشی (عمومی و تخصصی) در یک بازه زمانی شش ماهه بعد از بحران ارائه و با جزئیات آموزش داده شد. اصول اساسی حمایت های روانی اجتماعی در بلایا و حوادث غیرمترقبه، کمک های اولیه روانشناختی، انواع بحران، انواع واکنش ها به بحران، تکنیک های مورد نیاز در هنگام برخورد و مواجهه با افراد بحران زده و واکنش های آنها، بایدها و نبایدهای حمایت های روانی و اجتماعی، غربالگری و ارزیابی موقعیت بحرانی، سوگ و واکنش های سوگ در کودکان و اقدامات روانشناختی مورد نیاز، افراد و گروه های آسیب پذیر در بحران و چکونگی ارائه حمایت های روانی و اجتماعی به این گروه و مداخلات روانشناختی چهار جلسه ای جهت افراد بحران دیده از جمله مباحثی بود که در این کارگاه دو روزه ارائه شد.