
آیین بزرگداشت دکتر علی اصغر عالمی در شب تولد ۸۸ سالگی ایشان با حضور خیرین و مسئولان دانشگاه دامغان در کنار علاقه مندان به ایشان در مرکز همایش های دانشگاه دامغان برگزار گردید.
در ابتدای این مراسم مهندس علی آبادی رییس هیأت مدیره بنیاد خیرین حامی دانشگاه دامغان با یاد از خیّرینی که در از آغاز تأسیس این دانشگاه، خدمات ارزندهای داشتنهاند در وصف دکتر عالمی گفت: ایشان به معنی واقعی کلمه یک عاشق خستگیناپذیر دانشگاه و شهرستان دامغان هستند که از روزهای ابتدایی تاسیس این دانشگاه خدمات بیبدیلی را به این دانشگاه داشتهاند و برای ایشان آرزوی سلامتی داریم.
علیآبادی ادامه داد: دکتر عالمی در طول عضویت در بنیاد خیرین دانشگاه دامغان، از همۀ ما جلوتر بودند چه در ایدهپردازی و چه پیگیری طرحها، ما همیشه چند قدم عقبتر از ایشان بودیم. دکتر عالمی در عمل ثابت کردند که بهترین الگو برای دانشگاهیان و مردم شهر دامغان هستند. فعالیتهای بنیاد خیرین حامیان دانشگاه دامغان که از ابتدای دهۀ شصت شروع شده است، با همت مردم و خیرین این شهرستان، توانسته دانشگاه را بهدرستی به مردم بشناسانند و ما در سال ۱۳۹۵ این بنیاد را بهطور رسمی به ثبت رساندیم.
در ادامۀ این مراسم، سرپرست دانشگاه دامغان؛ دکتر سید سعیدالرضا اسلامی بیان کردند: ما میخواستیم این مراسم را با جمعیت بیشتری و خصوصا با حضور دانشجویان عزیز داشته باشیم که متاسفانه به دلیل شرایط کرونایی، امکان حضور جمعیت بیشتر وجود نداشت اما همۀ ما میدانیم که علاقهمندان به دکتر عالمی کم نیستند و حتما از طریق فضای مجازی این مراسم را دنبال میکنند.
وی افزود: نیکوکارانی مانند دکتر عالمی که فعالیت خیریه خود را در فضای آموزشی و علم و دانش ادامه میدهند، مصداق یاد دادن ماهیگیری به جامعه هستند و این باقیاتالصاحاتی که بوجود میآید در جامعه تسری پیدا میکند و در طول زمان ادامه می یابد. مسئولان نیز با وجود این خیرین، دلگرمی پیدا میکنند. البته این حمایتها، مسئولیتآفرین هم هست و باید این حمایتها را به سمت درست هدایت کنند.
در این مراسم پیام دکتر زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز که خطاب به دکتر عالمی ارسال گردیده بود قرائت شد.
دکتر حسین عسکریان ابیانه مشاور وزیر و رییس ستاد خیرین وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در ادامۀ این مراسم بیان کرد: در بیشتر تاریخ و سیر تکامل بشری، از انسانهای فرهیخته و متحول گشتهای یاد میشود که همۀ هستی خود را وقف آسایش و پیشرفت جامعه کردهاند. در این عرصه از دیرباز خیرینی از ایران و جهان بودهاند که همت خود را برای تعلیم، تربیت، آموزش و فناوری وقف کردهاند. در خطۀ دامغان نیز افراد زیادی در این زمینه قدم برداشتهاند که در رأس آنها دکتر عالمی میباشد. دکتر علیاصغرعالمی از بنیانگذاران و فعالین و خیرین حامی علم و فناوری، نهتنها در دامغان بلکه در کشور میباشند. در هر بنیاد یک یا دونفر بسیار شاخص هستند و من اینطور میخواهم عرض کنم که بنیاد خیرین علم و فناوری دامغان بدون نام دکتر عالمی، معنا و مفهومی ندارد .
عسکریان اضافه کرد: ما برای به جا ماندن فعالیت های بنیادهای حامی علم و فناوری دو جلد کتاب با عنوان حامیان علم و فناوری در جهان و ایران و دیگری، معرفی حامیان علم و فناوری منتشر کردهایم.
در کتاب اول سه بخش شامل حامیان علم و فناوری در جهان، کشورهای اسلامی، در ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی به همت مرکز مطالعات فرهنگی و کمک و حمایت ستاد خیرین نوشته شده است.
در کتاب معرفی حامیان علم و فناوری فشرده ای از خدمات بنیاد های مختلف آورده شده که در دو صفحۀ آن بنیاد خیرین علم و فناوری دامغان به تصویر در آمده است. اهدای بک باب واحد مسکونی ، ۲۰۰۰ متر زمین، کمک به احداث دانشکدۀ هنر، مشارکت در تاسیس خوابگاه و آزمایشگاه و تأسیس صندوق کمک هزینه تحصیلی آورده شده است که عمدۀ اینها یا مستقیما بهوسیلۀ دکتر عالمی و یا با تشویق و حمایت ایشان انجام شده است.
در ادامۀ این بزرگداشت، حجه الاسلام فضلیان مسول نهاد رهبری دانشگاه دامغان با تبریک اعیاد شعبانیه در ابتدای صحبت های خود، گفت از باب «من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق» در خدمت شما هستیم تا از خدمات شایسته دکتر عالمی تقدیر به عمل بیاوریم. تعصب و غیرتی که ایشان نسبت به موطن خود دارد بسیار بسیار حائز اهمیت است و با توجه به جایگاه مناسبی که ایشان در آمریکا داشت، هیچگاه وطن خود را فراموش نکردند.
عشق و علاقۀ به علم، عالم و علماندوزان نیز، از دیگر ویژگیهای بارز این شخصیت فرهیخته است. روحیۀ انفاق دکتر عالمی نیز از دیگر ویژگیهای ایشان است که با توجه به دو ویژگی قبل، سرمایۀ خود را در این راه استفاده کردهاند.
در ادامه این مراسم دکتر حسننژاد عضو بنیاد خیرین دانشگاه دامغان بیان کرد: طبع بلند دکتر عالمی به دانشگاه، همیشه باعث ایجاد بستر های پیشرفت برای دانشگاه دامغان شده است و هرگز در نگاه ایشان به اندازه سر سوزنی نگاه منفعت طلبانه نسبت به فعالیت هایشان ندیدهام و آرزو دارم که عمر ایشان برای سالهای سال با سلامتی برای دانشگاه و شهر دامغان طولانی باشد.
دکتر نوه ابراهیم رییس اسبق دانشگاه دامغان نیز با یاد از تمام کسانی که برای دانشگاه دامغان زحمت زیادی را از جان و دل کشیدهاند، از فداکاری خیرین و تمام مسئولان تشکر به عمل آورد.
نوه ابراهیم با یادآوری خاطرۀروزی که برای اولینبار با دکتر عالمی در مورد دانشگاه دامغان جلسه گذاشتند، بیان کرد: دکتر عالمی شخصیت خستگیناپذیری دارند و به من هم این ویژگی را یاد دادهاند و ازین بابت از ایشان متشکرم.
شایان ذکر است در پایان این مراسم به پاس فعالیتهای خیرخواهانۀ این فرهیختۀ پرتلاش در طول سالهای زندگیاش، از سردیس دکتر علی اصغر عالمی رو نمایی گردید.