
معاون دانشجویی دانشگاه دامغان در پاسخ به سوالی در خصوص متولی پیگیری مسائل مربوط به امور صنفی دانشجویان گفت: با توجه به آییننامۀ شورای صنفی دانشجویان، وظیفه پیگیری مشکلات صنفی دانشجویان بر عهده این شورا است و دانشجویان محترم میتوانند مشکلات صنفی خود را از طریق اعضاء این شورا پیگیری نمایند.
محمد رمضانپور معاون دانشجویی دانشگاه دامغان در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه دامغان اظهار داشت: یکی از موضوعات مورد سوال دانشجویان؛ مسئله پیگیری مسائل صنفی در دانشگاه است که این موضوع مورد توجه نهادهای بالادستی از جمله وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان بوده و تشکّلی به نام شورای صنفی را در قالب یک آییننامه که جدیدترین نسخۀ آن در سال 1395 به دانشگاهها ابلاغ شده، تشکیل شده است. اعضاء این شورا توسط خود دانشجویان انتخاب میشوند و وظیفۀ شناسایی و پیگیری مسائل صنفی دانشجویان را بر عهده دارند. این موضوع از پیگیریهای متعدد یک مساله واحد توسط دانشجویان مختلف جلوگیری می کند.
وی افزود: این ظرفیت در قالب تشکّل شورای صنفی در دانشگاهها وجود دارد که در دانشگاه دامغان هم با حدود 9 عضو اصلی، طی انتخاباتی که در اوایل سال تحصیلی 1399 برگزار شد، توسط دانشجویان تشکیل شده و این شورا مسائل صنفی دانشجویان را پیگیری میکند.
رمضان پور اشاره کرد: در حال حاضر با توجه به شرایطی که وجود دارد بجز تعدادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی، دیگر دانشجویان در دانشگاه حضور ندارند، اما با تمام این احوال اعضاء این شورا، به صورت مجازی پیگیر مسائل و مشکلات دانشجویان هستند و جلساتی هم با آنها برگزار شده است. این عزیزان درخواستهای خودشان را از طریق سامانههای ارتباطی ایجاد شده برای شورا، مطرح میکنند و ما هم متناسب با درخواست، با واحد مربوطه ارتباط میگیریم و مسائل را پیگیری میکنیم.
وی بیان کرد: موضوعی که این روزها باعث شده شائبهای در میان دانشجویان ایجاد شود این است که مسئولین معاونت دانشجویی قائل به این هستند که دانشجویانِ دیگر، نباید در مسائل مربوط به امور صنفی ورود پیدا کنند! اما در حقیقت مسئله این است که پیگیری این امور باید از طریق شورای صنفی اتفاق بیفتد. بدیهی است که مشکلات صنفی ممکن است برای همۀ دانشجویان پیش بیاید، لیکن فرآیند پیگیری و جواب گرفتن این مشکلات از کانال شورای صنفی باید اتفاق بیفتد. تا جایی که بنده اطلاع دارم، دوستان این دورۀ شورای صنفی هم ارتباط خوبی با دانشجویان دانشگاه در قسمتهای مختلف گرفتهاند و راههای ارتباطی با اعضاء را در اختیار دانشجویان محترم گذاشتهاند. لذا همۀ دانشجویان میتوانند مشکلات صنفی خود را در چارچوب آییننامه به اطلاع این اعضا برسانند تا با پیگیری این شورا، مشکلات در اسرع وقت حل بشود.
وی در رابطه با تأخیر در برگزاری انتخابات شورای صنفی افزود: در آییننامه شورای صنفی و در شرایط عادی، توصیه شده است که انتخابات این شورا، اردیبهشت ماه هر سال برگزار شود اما همگی مطلع هستیم که پایان سال 98 و ابتدای سال 99 شرایط عادی بر کشور حاکم نبود و خصوصا در اردیبهشت ماه و اوج شیوع ویروس کرونا، دانشجویان در دانشگاه حضور نداشتند. در آن مقطع زمانی برای معاونت دانشجویی دانشگاه دامغان و تمام معاونتهای دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور، این سوال مطرح شد که برگزاری این انتخابات چه خواهد شد. در جلسۀ مشترکی که مسئولین سازمان امور دانشجویان داشتیم توصیه شد که با توجه به نامعلوم بودن شرایط در آن ایام، این انتخابات را به تعویق بیاندازیم و با اعضاء قبلی، با توجه به پایان حکم آنها، به عنوان فعالین صنفی، کار را ادامه دهیم. در شهریورماه و مشخص شدن برگزاری مجازی کلاسهای دانشگاه، توصیه شد که اگر امکان دارد با همان فعالین صنفی، کار ادامه پیدا کند و یا انتخابات برگزار و اعضا جدید این شورا مشخص شوند. با توجه به فارغالتحصیلی تعداد زیادی از اعضاء قبلی، تصمیم گرفتیم انتخابات را برگزار کنیم و طبق آییننامه و با انتخابات، اعضاء جدید مشخص شدند و تا اردیبهشت سال 1400 در خدمت این عزیزان خواهیم بود.
وی در پاسخ به این سوال که وظیفه سایر تشکلهای دانشجویی در مواجهه با مشکلات صنفی دانشجویان چیست اضافه کرد: یکی از پتانسیلهای خیلی قوی که برای شناسایی مشکلات دانشجویان وجود دارد، انجمنها و تشکلهای دانشجویی است که میتوانند مشکلات دانشجویان را با جزئیات کامل در اختیار اعضاء شورای صنفی قرار بدهند و این شورا موضوع را پیگیری نماید. این اتفاق میتواند با تشکیل جلسات مشترک بین این تشکلها و شورای صنفی بیشتر تقویت شود و در نهایت شورای صنفی این مشکلات را پیگیری نماید.