T (+98) 23 3117 0000
Email: info@du.ac.ir
دانشگاه دامغان
دامغان، میدان دانشگاه، دانشگاه دامغان، کد پستی 3671645667
پژوهشکده علوم زیستی با تلاش اعضا هیات علمی دانشکده زیست شناسی و حمایت معاونت پژوهشی و فناوری در سال ۱۳۹۰ موفق به اخذ موافقت اصولی گردید. این پژوهشکده با توجه به نیاز کشور به پژوهش های کاربردی، بنیادین، و همچنین نقش مهم علوم زیستی در جامعه، سعی بر آن دارد تا با درنظر گرفتن مشکلات، نقش شایسته ای در زمینه تولید دانش و ایده های نو و از طرفی دیگر در رفع تنگناهای موجود در حوزه گیاهان دارویی، زیست شناسی اعصاب و علوم شناختی، زیست شناسی ترمیمی، زیست شناسی حفاظت و حفظ ظرفیت های زیستی کشور ایفا نماید.
با توجه به پیشینه تاریخی شهر دامغان که یکی از مراکز تمدن و دانش بوده است همچنین با در نظر گرفتن اساتید و پژوهشگران مستعد و جوان در کنار امکانات و تجهیزات پیشرفته، چشم انداز خوبی برای پژوهش در زمینه های مختلف علوم زیستی فراهم نموده است. هم اکنون با اجرای پروژه های تحقیقاتی متعدد در زمینه های سلول درمانی، علوم اعصاب، گیاهان دارویی، جنین شناسی و فیزیولوژی، حفاظت از تنوع زیستی، کشت بافت گیاهی و جانوری فعالیت می نماید. همچنین پژوهشکده علوم زیستی دانشگاه دامغان در نظر دارد، با برگزاری کارگاه های آموزشی_پژوهشی نقش خود را در راستای افزایش آگاهی و تخصص پژوهشگران و محققان کشور ایفا نماید.
این پژوهشکده مشتمل بر چهار گروه پژوهشی زیست شناسی سلولی و مولکولی، علوم جانوری، علوم گیاهی و بیوشیمی و بالغ بر ۱۹ پژوهشگر می باشد. امید است در سایه حق تعالی، گام های پژوهشی هرچند کوچک اما شایسته برداشته و اسباب ترقی وپیشرفت در این زمینه را در جامعه فراهم نماییم.
ایمیل پژوهشکده: ibs@du.ac.ir
سرپرست پژوهشکده
گروه سلولی و مولکولی
گروه علوم گیاهی
گروه علوم جانوری
گروه بیوشیمی
مرکز پژوهشی تحقیقاتی ناباروری دانشگاه دامغان در سال 1389 در دانشگاه دامغان تأسیس شده که با بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته و همکاری با مراکز علمی معتبر، امروزه به یکی از مراکز برجسته در حوزه فناوریهای کمک تولید مثلی (ART) تبدیل شدهاست.
استفاده از تکنیکهای پیشرفته مانند IVF و ICSI، تکنیکهای ژنتیکی و مولکولی، و مهندسی بافت، تنها بخشی از توانمندیهای این مرکز میباشد. همچنین، این مرکز دارای بانکهای بیولوژیک و امکانات تصویربرداری پیشرفته است که به پژوهشهای دقیق و کاربردی کمک میکند.
از جمله پروژههای برجسته مرکز میتوان به بهبود روشهای IVF، بررسی تأثیر عوامل ژنتیکی و محیطی بر ناباروری، توسعه تکنیکهای مهندسی بافت برای بازسازی اندامهای تولید مثلی و مطالعه بر روی سلولهای بنیادی اشاره کرد.
این پروژهها با هدف ارائه راهحلهای نوین برای چالشهای موجود در حوزه تولید مثل و درمان ناباروری طراحی و اجرا میشوند. نتایج این تحقیقات، شامل افزایش نرخ موفقیت IVF، شناسایی جهشهای ژنتیکی مرتبط با ناباروری و توسعه روشهای غیرتهاجمی تشخیص ناباروری، تأثیرات قابلتوجهی در بهبود سلامت باروری و امید به زندگی زوجهای نابارور داشته است.