
نشست هماندیشی علمی و تخصصی اساتید دانشگاه دامغان با حضور دکتر اسلامی ریاست دانشگاه و دکتر عبداللهزاده، رئیس انجمن علمی بازاریابی استان سمنان تشکیل شد. در این جلسه، وضعیت صنعت و سهم آن در رشد اقتصادی شهرستان دامغان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تمرکز بر حوزه اشتغال با ایجاد کارگاههای کوچک دانشبنیان متناسب با بازار از ضرورتهای رونق اقتصادی شهرستان دامغان است
در این نشست، رئیس انجمن علمی بازاریابی استان سمنان گفت: کم آبی و پایینبودن شاخص جمعیت استان سمنان از عوامل عدم توسعه این استان است.
دکتر رضا عبدالهزاده گفت: آب مصرفی شهرستان دامغان، هر ساله 13 برابر حجم آب سدشهید شاهچراغی است که مقدار قابل توجهی از این آب از منابع آبهای زیرزمین استحصال میشود که منجر به فرونشست بحرانی در برخی مناطق از جمله در مجاورت خطوط راهآهن و بافتهای تاریخی شدهاست و ادامه این روند مخاطرات جبرانناپذیری در پی خواهد داشت.
وی گفت: در حال حاضر میزان تولید ناخالص داخلی دامغان در صنایع، یکدرصد میباشد که یکی از علل ناچیز بودن این سهم، عدم وجود بازاریابی مناسب با وجود کیفیت قابل رقابت این محصولات است.
عبدالله زاده گفت: تنها راه توسعه دامغان، گسترش صنعت است که علاوه بر رونق اقتصادی و اشتغالآفرینی باعث مهاجرت معکوس خواهدشد. وی با مقایسه سطح اقتصادی و فرهنگی در مهاجرت معکوس در بخش کشاورزی(بویژه در فصل پستهچینی) و مهاجرت معکوس نیروهای متخصص در صورت توسعه صنایع گفت: توسعه صنایع نه تنها در رشد اقتصادی بلکه در روند توسعه فرهنگی شهرستان نیز موثر خواهد بود.
وی همچنین بر پررنگتر شدن نقش دانشگاه دامغان در حوزههای مختلف تصمیمگیری تاکید نموده و تمرکز بر حوزه اشتغالزایی از جمله ایجاد کارگاههای کوچک دانشبنیان با نگرش علمی و مناسب به بازار را از حوزههای ضروری رونق اقتصادی شهرستان دانست.
توانمندی دانشگاه دامغان برای ایجاد مرکز راهبردی تحقیقات آب
دکتر حامد فضلالهتبار عضو هیات علمی دانشگاه دامغان در سخنرانی نشست هماندیشی اساتید دانشگاه دامغان با عنوان توسعه صنعتی و دانشگاه؛ چالشها و رویکردها با نگرشی به صنعت شهرستان دامغان به موضوعات تاریخچه توسعه صنعتی، نسلهای صنعتی و برخی از صنایع بنیادین در ایران پرداخت.
دکتر فضلالهتبار نبود نگرش حکمرانی مبتنی بر صنعت در سه سطح استراتژیک، تاکتیکی و عملیاتی را از مهمترین موانع توسعه صنعتی در ایران و شهرستان دامغان دانسته و با اشاره به برآورد آماری بیانشده ارزش تولید ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومانی محصول پسته در شهرستان دامغان، طراحی نقشه راه و شکلگیری زنجیره ارزش برای افزایش ارزشافزوده محصول پسته در بخش فرآوری صنعتی پس از تولید محصول خام را ضروری دانست.
وی همچنین توان بالقوه تولید بیش از ده محصول متنوع قابل فرآوری از پسته، کاهش آفات محصول تولیدی با استفاده از فناوری مطالعه شده در دانشگاه دامغان به منظور مطابقت با استانداردهای بینالمللی و ایجاد بازارهای فروش مستقیم عرضه پسته را خاطرنشان ساخته و از توانمندیهای دانشگاه دامغان برای ایجاد مرکز راهبردی تحقیقات آب به منظور ارائه روشها و محصولات دانشبنیان برای افزایش بهرهوری در استفاده از منابع آبی، هوشمندسازی، تسویه فاضلاب و … خبر داد.
بر اساس شاخصهای کارآمدی، جایگاه دانشگاه دامغان در منطقه شرق کشور ممتاز است
مدیر گروه نظارت و ارزیابی دانشگاه دامغان در بخش پایانی سخنان خود به جایگاه ممتاز دانشگاه دامغان در شرق کشور بر اساس شاخصهای کارآمدی اشاره کرده و با توجه نسلهای مختلف دانشگاهی اعم از آموزشمحور، پژوهشمحور، کارآفرین، فناور و پایدار بر اتخاذ مدل صحیح حکمرانی در پیشرفت و رونق اقتصادی و دیدهشدن دانشگاهها در این حوزه و ضرورت واگذاری ماموریت به دانشگاهها بر اساس نیازها و اقتضائات در ردهبندیهای نسلی دانشگاهی تاکید نمود.