محقق پژوهشگاه دانشهای بنیادی و دانشگاه دامغان نشان دادند، حدود ۲ لکه ستارهای برروی سطح غولهای قرمز به روش پلاریمتری قابل تشخیص هستند.
خانم دکتر سجادیان در تحقیقاتشان، بررسی کردند که هرگاه یک ستاره میدان مغناطیسی داشته باشد، جریان همرفتی برروی سطح آن به وجود میآید، که باعث میشود دمای آن قسمت سطح ستاره متفاوت از دمای موثر سطح بشود و یک لکه ستارهای شکل بگیرد. همگرایی گرانشی میتواند این سیگنال های ضعیف را تقویت کند به طوریکه قابل مشاهده شوند.
لکههای ستارهای منحنی پلاریمتری یک رویداد ریزهمگرایی گرانشی را مختل میکنند که با مشاهده اثر اختلال میتوان به وجود میدان مغناطیسی پی برد و حتی مقدار آن را اندازه گرفت. در نهایت ایشان نشان دادند در طول ۱۰ سال رصد به سمت هسته ی کهکشان حدود ۲ لکه ستاره ای برروی سطح غول های قرمز به این روش قابل تشخیص هستند.
دکتر صدیقه سجادیان عضو هیأت علمی دانشگاه دامغان به همراه همکارانشان در پژوهشگاه دانشهای بنیادی در نتایج حاصل از تحقیقات خود را در شماره ۴۵۲ ژورنال MNRAS در سال ۲۰۱۵ منتشر کردهاند.
فدراسیون سرآمدان علمی ایران با هدف حمایت از دستاوردهای علمی و ایجاد انگیزه برای فعالیتهای پژوهشی به نویسندگان مقالات منتشر شده در مجلات معتبر حمایت تشویقی پرداخت میکند. این حمایت شامل چاپ مقاله در سه گروه؛ مقاله چاپ شده در مجلات گروه الف) نیچر و ساینس، ب) ۱۰ مجله برتر، ج)۵۰ مجله برتر، دستهبندی شدهاند. برای آشنایی بیشتر و آگاهی از جزئیات و نحوهی فعالیتهای فدراسیون میتوانید به سایت www.isef.ir مراجعه کنید.
مجله MNRAS در گروه ج این مجلات قرار دارد و نویسندگان ایرانی میتوانند با رعایت شرایط آییننامه این فدراسیون برای چاپ هر مقاله در این گروه مجلات، تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال تشویقی دریافت نمایند.