T (+98) 23 352 20220
ایمیل info@du.ac.ir
دانشگاه دامغان
دامغان، میدان دانشگاه، دانشگاه دامغان، کد پستی 3671641167
علوم انسانی، مجموعه ای از رشتهها و شاخههای علمی است که موضوع محوری آنها، "انسان" است. این رشتهها، گسترهی وسیعی را شامل می شوند، از حقوق و اقتصاد و جامعه شناسی گرفته تا ادبیات و زبان شناسی و روان شناسی و ... . علوم انسانی، از ریشهای ترین مبانی و مقدمات فکری و فلسفی آغاز شده و تا مصداقیترین و کاربردیترین دانشهای مورد نیاز بشر امتداد دارند.
امروزه با توجه به مطالبه و توجه جدی همهی حوزههای اجرایی و مدیریتی کشور، به متخصصین و صاحبنظران رشتههای مختلف علوم انسانی، شاهد تخصصی شدن رشتههای علوم انسانی و توسعهی حوزههای میان رشتهای در فضای دانشگاهی هستیم. دانشکدۀ علوم انسانی دانشگاه دامغان در سال 1392 با پذیرش دانشجو در رشته فقه و حقوق جزا در مقطع کارشناسی ارشد رسما کار خود را آغاز کرد. با مورد توجه قرار گرفتن برخی رشتههای علوم انسانی و گسترش فضاهای آموزشی، تعداد گروههای آموزشی دانشکده توسعه پیدا کرد و در سالهای 1395 تا 1397 به تدریج با اضافه شدن رشتههای علوم ورزشی، اقتصاد و مترجمی زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی و مترجمی زبان عربی در مقطع کارشناسی ارشد به رشد خود ادامه داد.
علاوه بر این یکی از زیرمجموعههای مهم دانشکده علوم انسانی، گروه دروس عمومی و معارف میباشد که در هر ترم تحصیلی مسئولیت ارائه دروس عمومی و معارف را به تعداد زیادی از دانشجویان بر عهده دارد.
در حال حاضر دانشکده علوم انسانی شامل 5 گروه آموزشی است و در 4 رشته تحصیلی در مقعطع کارشناسی و 2 رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو میپذیرد.
معرفی رشتهها
علوم ورزشی: دانشجویان این رشته دانشگاهی به مطالعه دروسی میپردازند که هدف آنها توسعه عملکرد جسمانی، حرکتی و ادراکی افراد ورزشکار و غیرورزشکار(از کودکی تا سالمندی) است. پیشگیری از آسیبهای ورزشی و چگونگی مواجه شدن با آنها، اصلاح ناهنجاریهای قامتی، توانمندی در تحلیل عضلانی حرکات مختلف، آشنایی با بیومکانیک حرکت، آشنایی با رشد و یادگیری مهارتهای حرکتی، آشنایی با مدیریت سازمانها و رویدادهای ورزشی، آشنایی با اصول کمکهای اولیه در ورزش، آشنایی با شیوههای سنجش و ارزیابی فاکتورهای جسمانی، آمادگی حرکتی و مهارت حرکتی و .. از دیگر اهداف این رشته است
علوم اقتصادی: علم اقتصاد را علم تخصیص بهینه منابع کمیاب میگویند. بر اساس این تعریف که تا حدودی فنی است، عقلاییترین شیوههای استفاده از منابع محدود در همه سطوح(از فرد، بنگاه، صنعت، کشور و جهان) در علم اقتصاد بررسی می شود.
حقوق: این رشته با هدف آموزش و تربیت فارغ التحصیلانی تشکیل شدهاست که ضمن متعهد و متخصص بودن، پس از اتمام دورههای کارآموزی قضایی یا وکالت، در نقاط مختلف کشور در کسوت قضاوت یا وکالت مشغول خدمت میگردند.
مترجمی زبان انگلیسی: هدف اصلی رشته مترجمی زبان انگلیسی تربیت افرادی برای برگردان متون از انگلیسی به فارسی و بالعکس می باشد. به طور کلی، کار ترجمه را می توان به دو شاخه اصلی ترجمه کتبی (Translating) و ترجمه شفاهی (Interpreting) تقسیم کرد که دانشجویان در دوره کارشناسی با گذرندان واحدهایی در هر دو شاخه (البته با تاکید بسیار بیشتر به ترجمه کتبی) برای این کار آموزش می ببیند. از آنجا که پیش شرط هر ترجمه ای درک درست متن اصلی است، دانشجویان این رشته معمولا قبل از گذراندن هر واحد ترجمه ای باید چند واحد برای تقویت زبان عمومی خود مانند دستور زبان انگلیسی، خواندن، و مکالمه به زبان انگلیسی بگذرانند.
مترجمی زبان عربی: این رشته با هدف آموزش و تربیت افرادی توانا در امر ترجمه از عربی به فارسی و از فارسی به عربی طراحی شده است.
آزمایشگاه آموزشی
تلفن مستقیم: 35220420-023
نمابر: 35220247-023
ایمیل دانشکده: humanities@du.ac.ir
ایمیل گروه عمومی: general@du.ac.ir
آدرس : دانشگاه دامغان، ساختمان خوارزمی، طبقه همکف، دفتر دانشکده علوم انسانی